Suc de morcovi

Suc de morcovi

    Ingrediente:

  • 500 g morcovi

    Mod de preparare:

     1. Spalam morcovii in apa rece
(putem folosi si o perie pentru a-i curata)
    2. Ii taiem, apoi ii introducem in storcator (se obtin cam 250 ml suc).
Suc de morcovi
Sfaturi:
    - Sucul de morcov contine vitaminele A, B, C, zaharuri, saruri, minerale. Este indicat in anemii, ulcere gastrice si duodenale, colite, enterite, diaree sau constipatie, afectiuni hepatobiliare, intoxicatii, dermatoze.
    - Contine fier, calciu, fosfor, magneziu, vitamine multiple, mai ales provitamina A, pectine. Se spune ca intarzie imbatranirea. In puls intaresete imunitaea, stimuleaza regenerareea tesuturilor, favorizeaza lactatia, este diuretic si tonic. Ar trebui sa consumatii zilnic 50 – 500 ml de suc, dimineata, pe nemancate timp de 2 saptamani. Puteti atenua gustul foarte dulce al sucului de morcov adaugand suc de rosii sau de lamaie.
    - Copiilor li se poate da sucul de morcov diluat cu lapte, caci este un excelent remediu pentru afectiunile pulmonare si astm, boli frecvent intalnite la varsta copilariei.

    - Mai multe despre morcov gasiti aici.